3 x vegan roomijs uit de supermarkt

Vraag naar zuivelvrije ijsjes stijgt

In Trends door 5 januari 2018 Laat een reactie achter

Goede voornemens waren nog nooit zo lekker: met zuivelvrije roomijs verwen je niet alleen je smaakpapillen, maar draag je ook een steentje bij aan een plantaardige wereld. We selecteerden drie soorten vegan roomijs, die je gewoon bij de supermarkt kunt kopen.

Professor Grunschnabel

Het komt uit Alkmaar, is 100% plantaardig, vrij van kleurstoffen, conserveringsmiddelen en synthetische geur- en smaakstoffen en daarnaast ook lactose-, gluten-, en soja-vrij. Professor Grunschnabel-ijs is er bovendien in een heleboel spannende smaken en te koop bij o.a. de Albert Heijn en de Jumbo.

Ola Swedish Glace

In Groot-Brittannië bestaat Swedish Glace-ijs  al een tijdje, in Nederland is het sinds 2016 op de markt. Het zuivelvrije, romige ijs wordt gemaakt op basis van soja en is ook geschikt voor mensen met een lactose- of glutenintolerantie. Te koop in de smaken vanille en frambozen bij onder andere de Albert Heijn.

Trader Joe’s

Trader Joe’s komt uit de Verenigde staten, in Nederland verkoopt Aldi het ijs van dit merk. Het plant-based roomijs is gemaakt op basis van kokosmelk en te koop in twee smaken: naturel en choco. Naast de smaak is ook de prijs prettig: voor 500 ml betaal je € 1,99.

Heb jij nog meer vegan ijs-tips? We horen ze graag van je!


Leave a Comment