Beyond Meat bereid beursgang voor

Het bedrijf huurt meerdere Wall Street zakenbanken in

In Nieuws door 5 december 2018 Laat een reactie achter

Beyond Meat, het bedrijf achter de plantaardige Beyond Burger, bereid een beursgang aan de Nasdaq voor. Hiermee geeft het aan zich als een technologiebedrijf in food te zien.  Het bedrijf gebruikt het geld van de IPO om productiecapaciteit op te schalen, in R&D, in verkoop en marketing en mogelijke acquisities.

Verkocht in het vleesschap

Analisten voorspellen dat de wereldwijde markt van vleesvervangers in 2020 $5.17 miljard waard zal zijn. Beyond Meat neemt hierin een steeds prominentere plek in.  Zo worden de burgers van Beyond Meat in het vleesschap verkocht bij onder meer Tesco en Whole Foods. Het doel van Beyond Meat is het vleesschap in de supermarkt te transformeren in het proteine schap.

Verdubbeling van de omzet

Beyond Meat zag de omzet over 2017 met meer dan 100% groeien. Het bedrijf is nog niet winstgevend maar de verliezen lopen terug. Recent kondigde Beyond Meat aan dat haar verkoopnetwerk wordt uitgebreid naar 50 landen. In Nederland wordt de Beyond Burger door Zandbergen op de markt gebracht.

Bron: Seeking Alpha


Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.