Domino’s introduceert vegan pizza

Campagne gestart voor veganistische pizza van Domino’s in de VS.

In Nieuws door 13 januari 2018 Laat een reactie achter

Steeds meer mensen kiezen voor een veganistisch levensstijl om dieren, hun omgeving en hun eigen gezondheid te helpen. Vanwege deze grote toename kunnen organisaties en bedrijven niet langer achterblijven. Zo heeft IKEA bijvoorbeeld veganistische gehaktballen toegevoegd aan haar menu. En verkoopt Subway inmiddels  twee veganistische sandwich opties op honderden van haar locaties.

Plantaardige kaas op pizza

Domino’s, de wereldwijde pizza keten, is eveneens gestart met de verkoop van plantbased producten. In Australië zijn er al op meer dan 600 locaties diervrije pizza’s te bestellen. Australiers kunnen nu genieten van drie nieuwe plantaardige opties, de ‘Vegan Avocado pizza’, de ‘Vegan Spicy Trio’ en ‘Vegan Margherita’. Op de pizza’s wordt plantaardige mozarrella gebruikt. Ook voor mensen met allergieen zijn dit aantrekkelijke opties, aangezien ze geen gluten, zuivel, vlees en soja bevatten. Daarnaast heeft Domino’s Australie aangekondigd dat zuivelvrije kaas als vervanger op alle pizza’s beschikbaar is.

Petitie voor vegan pizza in Amerika

Momenteel heeft PETA een petitie opgezet om de veganistische pizza van Domino’s in de VS door te voeren. In Nederland zijn de vegan smaken nog niet bij Domino’s beschikbaar. Zou een oproep van de plantbased gemeenschap naar @dominospizzanl helpen?

Foto: Domino’s

 


Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.