Inspirerende co-creatie: Ojah en StartGreen Capital

Verhip, het lijkt net kip!

In Food tech door 2 januari 2018 Laat een reactie achter

Je hebt een innovatief ondernemingsplan, wilt een plantaardige revolutie ontketenen en met vernieuwende technologie de wereld verbeteren. Je hebt alleen nog wel een financieel duwtje in de rug nodig. Wat dan? Lees het inspirerende voorbeeld van Ojah, producent van Beeter® en Coenraad de Vries, initiatiefnemer van StartGreen Capital.

Verhip, het lijkt net kip

Ojah produceert sinds 2009 duurzame, plantaardige eiwitproducten in de vorm van plantaardige kip. Het bedrijf noemt het product Beeter®(in het buitenland heet het Plenti®), vanwege de bijzondere bite en de kwaliteit van het product. Of zoals ze het zelf zeggen: “Verhip, het lijkt net kip!” Belangrijke ingrediënten zijn duurzaam geteelde soja en gele erwt. Ojah verkoopt haar producten aan partijen die de eindproducten onder hun eigen label verkopen, A-merken of Eigen Merken van supermarkten. In 2012 wint het bedrijf de ‘Meest innovatieve MKB bedrijf van Nederland-award’. Beeter® is inmiddels verkrijgbaar in 21 landen.

Samen met StartGreen Capital

Co-creatie staat hoog in het vaandel bij Ojah. Een mooi uitgangspunt, zeker als je wilt investeren in je bedrijf. Ojah klopte daarom al snel aan bij StartGreen Capital , groene investeerder met duurzaamheid als focus. Coenraad de Vries is initiatiefnemer en combineert fondsen en crowdfunding. Inmiddels maakt crowdfunding de helft van StartGreen Capitals activiteiten uit, al 175 projecten en bedrijven zijn gefinancierd.

Succesverhaal

Van die 175 bedrijven vindt De Vries Ojah zijn grootste succes. Hoewel Ojah begin 2017 werd overgenomen door Korys, is De Vries trots op zijn vroege investering in het bedrijf. In een interview met Sprout.nl vertelt hij:

“Ojah begon vanuit hun lab met het ontwikkelen van de technologie. Ze hebben een positie in de markt weten te verwerven en hebben er financieel een succes van gemaakt. Het voldeed perfect aan onze criteria van bedrijven die met innovaties de wereld willen verbeteren.”

Meer weten?

Op zoek naar een groene investeerder? Het hele interview lees je op Sprout.nl

Meer weten over Ojah? Bekijk hun website.

Of lees ons artikel over de innovatieve Impossible Burger.

Foto: Ojah


Leave a Comment