Meerdere Jumbo’s worden uitgerust met een aparte vegan afdeling

Jumbo zal in 2019 meerdere vegan initiatieven doorvoeren

In Nieuws door 31 oktober 2018 Laat een reactie achter

Samen met Albert Heijn is Jumbo een zeer vegan friendly supermarkt. De Jumbo Food Market in Groningen heeft inmiddels de grootste vegan afdeling van Nederland en de supermarktketen wil deze ontwikkeling graag in andere vestigingen ook doorvoeren. Dit zal worden gerealiseerd in 2019, beginnende in Amsterdam. 

Het succes van de vegan opkomst is mede dankzij het huismerk ‘Veggie Chef’, welke vegan en vegetarische producten bevat. In de komende periode zal Jumbo twaalf nieuwe producten toevoegen aan het ‘Veggie Chef’ assortiment, waardoor het merk dan 50 producten telt. 

Jumbo heeft daarnaast een initiatief bedacht genaamd ‘Veggie Maandag’, welke in 2019 gelanceerd zal worden. Veggie Maandag houdt in dat klanten op maandag een goedkopere vega(n) maaltijd kunnen kopen. “Het doel hiervan is om klanten te inspireren om de week goed te beginnen en bewust te worden van eten zonder vlees. Wij willen graag bijdragen aan een diervriendelijke wereld, welke beter is voor gezondheid en milieu,” aldus Colette Cloostermanvan Eerd, CCO van Jumbo.

Foto: Jumbo


Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.