Plantbase publiceert de Nationale Plantbased Bedrijvenmonitor 2018

Eerste editie van de monitor geeft visueel overzicht in vier categorieen

In Nieuws door 6 december 2018 Laat een reactie achter

De eerste editie van de Nationale Plantbased bedrijvenmonitor is uit. De monitor heeft ten doel de status van de plantaardige voedingsmiddelenindustrie in Nederland te visualiseren.  Het geeft een overzicht van de aanbieders van plantaardige voeding die het verschil maken.

Plantaardige voeding in de lift

Volgens onderzoeksbureau Nielsen groeit de consumptie van plantaardige voeding met dubbele cijfers. De Green Protein Alliance bericht dat de verkoop van vleesvervangers in Nederland met 17 procent is gestegen over 2017. En bericht Distrifood dat de omzet van vleesvervangers over de eerste helft van 2018 zelfs met 27,4 procent zijn toegenomen. Grote spelers zoals Danone en Nestlé hebben strategische overnames gedaan van plantbased voedingsbedrijven. Ook supermarkten bieden stState of the Plantbase Industry NLeeds meer schapruimte aan voor plantaardige alternatieven.  En hebben meerdere Nederlandse kweekvlees bedrijven, alhoewel niet plantbased maar vanwege de voordelen voor mens, dier en milieu ook in de lijst opgenomen, miljoenenrondes aan funding opgehaald het afgelopen jaar.

Welke bedrijven maken het verschil in Nederland?

Klik hier en bekijk de monitor in PDF

Jouw bedrijf volgend jaar ook in de monitor? Laat een reactie achter onder dit bericht.

 


Leave a Comment

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

If you agree to these terms, please click here.