Ripple Foods ontvangt investering van $65mln

Maker van duurzame erwtenmelk gaat concurrentie aan met plantaardige zuivelvervangers

In Food tech door 7 februari 2018 Laat een reactie achter

Een groep investeerders, waaronder Goldman Sachs en Khosla Ventures, steekt $65mln in Ripple Foods. Met deze investering wil het bedrijf zijn productie en verkoop van erwtenmelk verder opschalen. De totale funding die Ripple heeft opgehaald bedraagt na deze ronde $110mln.

Hoog proteine gehalte

Gele erwtenproteine, ofwel Ripptein, is het belangrijkste ingredient van Ripple. Ripptein bevat beduidend meer proteine dan cashew- en amandelmelk. Het percentage proteine is vergelijkbaar met dierlijke zuivel. Ten opzichte van de meeste zuivels bevat Ripple volgens haar website de helft minder suiker. Echter in Ripple zijn wel rietsuikers en natuurlijke verdikkingsmiddelen toegevoegd.

Lagere carbon footprint

Het produceren van Ripple zorgt voor significant lagere CO2 uitstoot: 86% minder dan amandelmelk en 93% minder dan koeienmelk. Daarnaast hebben erwten, zoals alle boonsoorten, beduidend minder water nodig dan het telen van amandelen of voor veeteelt. Voor het produceren van dezelfde hoeveelheid zuivel is 25 keer meer water nodig, voor amandelen zelfs 100 keer meer.

Groei in plantbased investeringen

In het afgelopen jaar hebben investeerders $1mrd geinvesteerd in plantbased start- en scale-ups, zoals in Impossible Foods en Beyond Meat. De reden: de wereldwijde vraag naar vlees- en zuivelvervangers groeit exponentieel. Volgens onderzoeksbureau IRI daalde de vraag naar ‘traditionele’ koeienmelk in de US het afgelopen jaar met 5.5%. Dat terwijl het aantal fusies en overnames van traditionele food bedrijven in plantbased ondernemingen verviervoudigd is.

Bron: Ripple Foods en Bloomberg


Leave a Comment