Tesco lanceert nieuwe veganistische lijn: Wicked

Tesco, één van de grootste retailers ter wereld, lanceert veganistische producten die aantrekkelijk zijn voor vleeseters

In Nieuws door 27 januari 2018 Laat een reactie achter

Aantrekkelijk voor vleeseters 

De vraag naar plantaardige maaltijden is bij Tesco het afgelopen jaar met 25% gestegen. Om hierop in te haken heeft Tesco een nieuwe plantaardige lijn ontwikkeld, genaamd: Wicked. Wicked onderscheidt zich van andere concurrenten, omdat de maaltijden aantrekkelijk zijn gemaakt voor oorspronkelijke vleeseters. Om consumenten niet bevooroordeeld te laten kiezen, heeft Tesco het woord ‘vegan’ niet op de verpakkingen van de maaltijden gezet. 

Koelverse maaltijden en food to go 

Volgens Derek Sarno, chef-kok en directeur van de plant-based innovatie bij Tesco, ligt de focus van hun concurrenten voor het verkopen van veganistische producten verkeerd. “Zij volgen vooral de trend en richten zich niet op kwaliteitsproducten. Dit zal consumenten waarschijnlijk niet helpen om op lange termijn plantaardig te blijven eten.” Wicked richt zich op smakelijke koelverse maaltijden en food to go opties, zoals curry’s, wraps en salades. De maaltijden liggen sinds 8 januari in de schappen bij 600 filialen van Tesco in Engeland. 

Foto: Tesco


Leave a Comment