Piek in 'vegan' zoekopdrachten in Google

Plantaardig eten is dé voedingstrend van dit moment

In Wetenschap door 29 november 2017 Laat een reactie achter

Het is een duidelijk signaal: het aantal zoekopdrachten op het woord ‘vegan‘ in Google groeit de afgelopen jaren snel. In een jaar tijd wordt er vanuit Nederland 200 procent meer gezocht naar de term, zo blijkt uit Google Trends.

Veganisme steeds populairder

 De Google Trends data reflecteert dat steeds meer mensen de voordelen inzien van plantaardig eten. Er is meer en laagdrempeliger informatie te vinden over een plantbase levensstijl, onder andere door films als What the health en Forks over knives (beiden te zien op Netflix). Volgens de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV) zijn er naar schatting 82.000 vegans in ons land. Bijna een verdubbeling ten opzichte van 2014, toen ons land 45.000 veganisten telde.

Internationale trend

Ook in andere landen neemt de populariteit van veganisme snel toe. Groot-Brittannië telt volgens de Vegan Society inmiddels meer dan 500.000 vegans. In de Verenigde Staten, een van de reuzen als het gaat om vleesconsumptie, is het aantal vegans toegenomen tot 2 procent van de bevolking. Duitsland is koploper in de vegan beweging. Uit onderzoek van Mintel Research geeft 1 op de 10 Duitse millennials aan vegan te zijn. Jongeren in Duitsland zien veganisme als een trendy lifestyle, met Berlijn als de vegan hoofdstad van de wereld.

Goed nieuws voor ondernemers

Goed nieuws? Zeker. Voor het klimaat, volksgezondheid en dieren, maar ook voor ondernemers met een vegan hart. De stijgende cijfers laten zien dat er enorme kansen en groeimogelijkheden liggen op het gebied van voedselinnovatie, zoals plantaardige vleesvervangers.


Leave a Comment